26 april 2014
15:00

Lohärads IF

Referat: Hittarps IK - Lohärads IF

Mellan den 24-27 april var vi på träningsläger i Tisvildeleje, Danmark. Då hade vi hoppats på att få spela två matcher mot danska lag. Men det blev en match, och det var mot ett skånskt lag, Hittarps IK. Men det gick lika bra :) Hittarps hade åkt tåg från Helsingborg, där de låg på träningsläger, för att spela match mot oss. Vilken anläggning vi spelade på, en idrottsby, det var 13 stycken naturgräsplaner efter varandra :) Vi åkte i ca en timme med buss från vår anläggning till den här, Ballerup Sportcenter.

Vi hade 4 träningar innan matchen, som blev en fotbollsmässig avslutning på lägret.
Vi delade upp vår trupp (29 st som var med på lägret) i två lag, och de fick spela varsin halvlek.

I första halvlek spelade:
Samuel W, Benjamin, Lang, Zacke, Möller, Anton, GH, Salle, Samme, Ted, Claudio, Kalle, Vicander, Victor

I andra halvlek spelade:
Rüdén, Hannes, Jocke, Joel, AK, Berga, Hepp, Hampus, Wester, Erik, Mesch, Enrique, Gabbe, Max

I första halvlek startade vi matchen mycket bra och hade två hörnor redan efter 5 minuter. Det kändes som att det skulle bli en bra dag. Det var mycket LIF i början av matchen, men Hittarp var inte ofarliga. De visade att de ställde om laget snabbt.
Överlag kändes det som om våra killar var trötta både i benen och i huvudet, det var även mycket varmt och solen tog bra.
0-1 13:e min. Lang sätter press på deras vänster back som vänder hem och lägger en hempass till sin målvakt, det ser Zacke som sätter fart och vinner ett motlägg mot deras målvakt, och kan sedan rulla in bollen. Skön start, det var rättvist. Vi var det bättre laget, även om vi var trötta, och hade stundals ett mycket långt lag. Vi orkade inte hålla ihop lagdelarna riktigt.
Första halvlek var ganska jämn, även om vi var det bättre laget sett över hela halvleken. Det kändes som att flera i laget skulle kunna göra det bättre än vad de gjorde, men vi får skylla på att vi var på träningsläger....

I andra halvlek ställde vi upp med ett helt nytt lag (!). Hittarps hade 19 stycken spelare med på den här matchen. Vi startade med bra fart och gjorde två mål under de första sex minuterna.
0-2 44:e min. Enrique kastar inkast på vänster kanten på deras planhalva till Jocke som driver upp på vänster kanten och slår ett inlägg snett inåt till en fristående Gabba som skjuter med vänstern i mål. Bra att man vågar göra avslut med "fel" fot.
0-3 46:e min. Hampus dribblar för fullt i deras straffområde och får iväg ett skott, som det blir retur på, och där är Henke och drycker in den.

Vi var det bättre laget. Det var en kombination av att vi kom in med ett nytt lag och de började bli trötta. Deras ledare tyckte det var jobbigt att vi kom med ett bättre lag i andra halvlek. Men det var någon kombon ovan som avgjorde. Vi hade stundtals bra rull, även om vi också hade många trötta ben och huvud i andra halvlek. Men vi var farliga på kanterna i andra halvlek och det var viktigt.
0-4 72:a min. Firman Gabbe och Jocke hittar varandra bra på mitten och det slutar med att Jocke skjuter och deras målvakt släpper retur, och vem är där, jo Joel (som alltid dyker upp på rätt ställe i straffområdet), skott i mål.
0-5 75:e min. Bra hörna av Max som Jocke nickar in beslutsamt. Kul att vi lyckades med hörnmål, eftersom vi hade nött det på förmiddagsträningen. Träning ger färdighet.

Vi vinner rättvist med 5-0 mot ett bra Hittarps IK. Alltid kul att möta nytt motstånd. Vi tackar Hittarps och den danske domaren för matchen. Ett mycket trevligt fotbollsavslut på ett mycket lyckat läger, tack grabbar.
Kvällen fortsatte i storstan Köpenhamn :)

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!